Jídelní lístek

Předkrmy

Tygří krevety „Piri Piri“ pečené v česnekovém másle s chilli papričkami
75g 175,-Kč

Tartare ze žlutoploutvého tuňáka, na variaci trhaných salátů s bylinkovým pestem, cherry tomaty a limetou
75g 140,-Kč

Restovaná kachní jatérka marinovaná v silném telecím glaceé s Hennessy koňakem, švestkovo- brusinkové chutney
80g 130,- Kč

Carpaccio z hovězí svíčkové podávané s rukolovým pestem, parmezánem a variací trhaných salátů
75g 160,-Kč

******

Polévky

Dvojitý hovězí vývar bohatý zeleninou a hovězím masem s domácími nudlemi
55,- Kč

Pravá pikantní francouzská cibulová polévka, zjemněná bílým vínem, podávaná s křehkým toastem a sýrem Brie
65,-Kč

Thajská polévka „Tom Yum“, ostrá aromatická polévka s kuřecím masem, citronovou trávou, zeleninou a zázvorem
75,- Kč

Dýňový krém se zázvorem a kokosovým mlékem, podávaný s pečeným cuketovým „Julienne“a kapkami zeleného dýňového oleje
65,- Kč

******

Speciality České kuchyně

Hovězí svíčková na smetaně, dorůžova grilovaný filet Mignon, karlovarské knedlíky a brusinky /Hovězí svíčková mladý býk

150g 245,- Kč

Telecí líčka dušená na červeném víně, podávaná s jemnou domácí bramborovou kaší, restovanými žampiony a brusinkami
200g 245,- Kč

Konfitované kachní stehno podávané s bylinkovým knedlíkem a sladkým červeným zelím 350 – 400g

235,- Kč

Telecí řízek s domácí bramborovou kaší a variací trhaných salátů s okurkovým „Jiluenne“
150g 220,-Kč

Medailonky z jelení svíčkové podávané s batátovými hranolkami, glazírovaným černým kořenem, ostružinový demi-glass
150g 360,-Kč

******

Speciality z ryb

Filet z čerstvého norského lososa pečený na másle, bramborové noky, restovaný černý kořen a romenesco na omáčce „Buerre Blanc“
150g 360,-Kč

Filet z candáta s bylinkovou krustou a parmezánem, podávaný se šťouchanými brambory s listovým špenátem a grilovanými cherry rajčaty
150g 340,-Kč

Filet z candáta pečený na bílém víně s hladkolistou petrželí a sušenou šunkou, fazolové lusky restované na másle a jemný šťouchaný brambor
150g 340,-Kč

Grilovaný steak ze žlutoploutvého tuňáka s pepřovou omáčkou, gratinované brambory, restované zelené fazolky
150g 260,-Kč

******

Speciality podniku

Pomalu dušené jehněčí kolínko, podávané se šťouchanými brambory, špenátem, grilovanými tomaty a jemným jehněčím glaceé
450- 550g 420,-Kč

Grilovaný biftek z mladého býčka na Foie Grase omáčce
s Hennessy koňakem, pečený brambor, glazírovaný černý kořen v medovo-hořčicovém másle a šalotky v portském víně
200g 380,- Kč

Steak z pravé hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou, zelené fazolové lusky na másle, slaninový chips, steakové hranolky
200g 380,- Kč

Medailonky z vepřové panenky marinované v provensálských bylinkách dorůžova pečené na lůžku z lišek, s jemnou hříbkovou pěnou a gratinovaným bramborem
200g 320,-Kč

Rádi Vám na přání připravíme čerstvý tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové – mladý býk.
150g 280,-Kč
200g 350,-Kč

******

Hlavní chody

Lehce pikantní nudličky z hovězí svíčkové, pečené a marinované v trojím pepři s houbovou omáčkou a restovanými žampiony
150g 240,- Kč

Špíz z vepřové panenky a kuřecích prsíček se slaninou, červenou cibulí a paprikou, přelitý jemným telecím glaceé na variaci trhaných salátů
150g 180,- Kč

Filírované kuřecí prsíčko v parmské šunce s tymiánem, s restovaným listovým špenátem a jemným glaceé
150g 195,- Kč

Domácí lasagne s listovým špenátem, tomatovou omáčkou na italský způsob s bylinkovým pestem
200g 160,- Kč

Smažené řízečky z vepřové panenky
150g 145,- Kč

Smažená kuřecí prsíčka
150g 125,- Kč

Variace smažených sýrů – niva, hermelín, eidam
150g 135,- Kč

******

Saláty

Grilovaný kozí sýr na variaci trhaných salátů s hroznovým vínem, vlašskými ořechy a medovo-limetkovým dresinkem
200g 175,- Kč

Salát Caésar s domácím ančovičkovým dresinkem, česnekovými krutony a parmezánem, grilované kuřecí prso
200g 170,- Kč

Salát Caésar s grilovanými kousky lososa
200g 175,- Kč

******
Přílohy

Vařené brambory na másle s čerstvou pažitkou – 200g
Šťouchané brambory – 150g
Bramborové hranolky – 150g
Karlovarský knedlík – 150g
Jasmínová rýže – 150g
Variace listových salátů s bylinkovým pestem – 100g

Cena přílohy je 40,- Kč

Gratinované brambory s bylinkami – 120g
Zelené fazolové lusky restované na másle –150g
Glazírovaná zahradní zelenina – 150g
Batátové hranolky – 150g
Cena přílohy je 50,- Kč

Ke každému jídlu účtujeme couvert 25,- Kč, zahrnující 3-4 druhy
pečiva, bylinkové máslo a používání dochucovacích přísad.
Na Vaše výslovné přání nebude couvert servírován, ani účtován.

Deserty

Creme Brulee podávaný s ostružinami, malinami
a omáčkou z lesních plodů 85,- Kč

Svěží sorbet z citrónu a černého rybízu, přelitý prosecem a zdobený snítkou máty
85,- Kč

Horké švestky se slaným karamelem, vanilkovou zmrzlinou, perníkový prach
85,- Kč

„Náš“ domácí čokoládový dort
65,- Kč

Domácí teplý jablečný štrúdl, podávaný s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou
75,- Kč

******